Jobb

Hej jag är en kvinna som är 29 år gammal och har 2 barn, just nu så praktiserar jag för 1000 ggr jag vet inte hur många ställen jag har praktiserat på och verkligen trott att jag skulle åtminstone få nåt ..jag gjorde även bättre jobb än vad de gjorde men till slut är det tackoch hejdå..
Min man är sjuk och lider av morbus crohn och är alltid inlagd på sjukhus....det jag vill fråga om är jag har gått en utbildning under en sommar genom folketshus gällande äldreomsorg och fick även delegering och vikarierade där i endast 2 veckor sedan så upptäckte de att den personen jag vikarierade för kom tillbaka och de hade gjor ett misstag....

jag undrar hur kan jag söka såna jobb och inte bara jobb jag tar praktik även bara jag får visa vad jag kan och kanske då få in en fot där....om nån kan hjälpa mig......så skulle jag uppskatta det...
Min situation är väldigt jobbig jag behöver nåt som kan leda till jobb...kan ni hjälpa mig och kanske kontakta rätt person för en gångs skull..

så skulle jag uppskatta det och tack för er tid.

mariam

Kommentarer

Hej

Vi kan förstå att det är lätt att bli uppgiven i situationen du befinner dig i, men du verkar inte vara en person som ger upp vilket är en stark egenskap i jobbsökandet.

Vad vi förstår av det du skriver så är du inskriven på arbetsförmedlingen och deltar därigenom i praktik. Du skriver att du har praktiserat på många ställen som inte har lett dig till jobb, däremot har du säkert fått mycket erfarenhet på vägen. Du skriver också att du har gått en utbildning samt haft ett kortare vikariat, vilket också ger viktig erfarenhet.

Eftersom att du är intresserad av arbete inom äldreomsorgen är ett tips att gå in på vikariebanken för vård och omsorg och göra en intresseanmälan:

https://malmo.vikariebanken.se/

Ett annat tips är att ringa runt och höra sig för. Ring till Malmö stads växel på telefonnummer 040 34 10 00 och be om att få bli kopplad till Vård och omsorg i de olika stadsdelarna. Be om att få tala med den person som har hand om anställningar i respektive stadsdel.

Om det är så att den inkomst du har för närvarande inte räcker för att täcka dina behov kan du pröva din rätt till kompletterande försörjningsstöd. En förstagångsansökan gör man genom att ta kontakt med socialtjänsten i sin stadsdel. För att komma i kontakt med de som arbetar med försörjningsstöd så ringer man till försörjningsenheten på något av telefonnumren nedan.

Centrum Tel: 040 34 58 70
Husie Tel: 040 34 62 14
Fosie Tel: 040 34 57 00
Hyllie Tel: 040 34 57 76
Limhamn - Bunkeflo Tel: 040 34 63 35
Kirseberg Tel: 040 34 60 30
Oxie Tel: 040 34 38 48
Rosengård Tel: 040 34 33 69
Södra innerstaden Tel: 040 34 54 94
Västra innerstaden Tel: 040 34 38 30

När en ansökan kommer in till socialtjänsten öppnas det upp en utredning som alltid leder fram till ett beslut. Beslutet grundar sig bland annat på den uträkning man har gjort av den sökandes inkomster, tillgångar och utgifter. Eftersom att du är gift kommer din mans eventuella inkomst också att tas med i beräkningen.

För att få ekonomisk bistånd krävs det att man ligger under den så kallade riksnormen som fastställs varje år av regeringen.

Skulle man få avslag på sin ansökan så har man alltid rätt att överklaga beslutet. Din socialsekreterare skall på begäran hjälpa dig med detta.

Hoppas att vårt svar har hjälpt dig på vägen och att ditt kämpande kommer att leda dig till ett jobb. Har du fler frågor så är du mer än välkommen att höra av dig till oss igen.

Vänligen

Soctanterna

Soctanter