Ekonomisk Stöd

Hej jag brukade studera på komvux och sedan hoppade av. Sen efter det har jag levt på social och bostadsbidrag samt varit arbetssökande. Dock har inget aktivitetsstöd ..än.
Det jag undrar är att jag vill börja studera igen..efter hösten 2011 och en kompis till mig som studerar på komvux har ansökt stipendium för unga fattiga människor. Så tänkte jag också söka det..frågan gäller; kommer mitt försörjningsstöd dras pga stipendiet? Har jag rätt att söka?

Tack i förhand/ Nadja

Nadja

Kommentarer

Hej

Vad roligt att du funderar på att börja studera igen. Socialtjänsten gör alltid en individuell bedömning av varje enskild ansökan som kommer in. Grundregeln är alltid att man inte har rätt till ekonomiskt bistånd om man har pengar på banken eller några andra tillgängliga tillgångar. Det finns dock vissa undantag och när det gäller fondmedel som är avsedda för ett visst ändamål så tas de som regel inte upp som inkomst. För att få veta vad som gäller i just din situation rekommenderar vi dig att kontakta din socialsekreterare.

Det låter som en god idé att söka stipendium som du kan ha rätt till. Om du börjar studera och inte längre får försörjningsstöd så får du självklart behålla eventuella stipendier som du beviljas.

Det finns många olika fonder att söka stipendier från och det finns flera länkar på internet att söka information genom. Bland annat så kan du hitta Länsstyrelsernas gemensamma stiftelsedatabas där du kan söka stipendier och bidrag, se länken nedan:

http://www.lst.se/lst/sv/amnen/Stiftelser/stiftelsedatabas.htm

Lycka till och välkommen åter.

Vänligen

Soctanterna

Soctanter