Arbetslöshet

Jag är 33 och har varit arbetslös i ett år. Hur ska jag gå till väga? Ska jag skriva in mig på arbetsförmdlingen? Vad finns det isåfall för krav jag måste uppfylla genom att vara inskriven där? Vad finns det för krav från socialen att jag ska vara inskriven hos arbetsförmedlingen?

Tacksam för svar

anonym

Kommentarer

Hej

Vi vet inte hur du i nuläget försörjer dig eller hur din situation ser ut i övrigt. Om det är så att du nu är ute efter att söka jobb så rekommenderar vi dig att skriva in dig på arbetsförmedlingen.

Det finns flera sätt att söka jobb på och det är inget krav att man ska skriva in sig på arbetsförmedlingen vid arbetslöshet, dock kan det vara en fördel då arbetsförmedlingen är Sveriges största förmedlare av arbeten. Deras jobb är att föra samman dem som söker personal och dem som söker jobb.

Genom att vara inskriven kan man också få stöd av arbetsförmedlare och jobbcoach. Om det är så att man söker ersättning från a-kassan så kan man inte få sin eventuella ersättning förrän man har skrivit i sig på arbetsförmedlingen. Man bör också vara inskriven på arbetsförmedlingen för att det inte ska påverka eventuella framtida ersättningar från försäkringskassan. Läs mer om varför man ska skriva in sig på arbetsförmedlingen:

http://www.arbetsformedlingen.se/For-arbetssokande/Stod-och-service/Skri...

När man är inskriven på arbetsförmedlingen så gör man en individuell planering med en handläggare då man bland annat har möten. Kontakta arbetsförmedlingen för mer information om vad det innebär att var inskriven på arbetsförmedlingen:

http://www.arbetsformedlingen.se/Globalmeny/Kontakt.html

Om det är så att du skulle behöva ansöka om försörjningsstöd från socialtjänsten så är ett av kraven att du ska vara inskriven på arbetsförmedlingen. Detta eftersom att det krävs att man står till arbetsmarknadens förfogande alternativt har ett sjukintyg från läkare. Man ska också ha ansökt om alla andra ersättningar man skulle kunna vara berättigad till, som exempelvis bostadsbidrag.

Hoppas att du har fått svar på din fråga och lycka till med framtida jobbsökande!

Vänligen

Soctanterna

Soctanter