Tandvård På Soc

Jag har tandvärk. Tanden är trasig. I nästan ett år har jag haft ekonomiskt bistånd. Tandläkaren säger att det kommer kosta minst 8000 kr att byta ut tanden. Jag har inga pengar. Hur gör jag?

Goldie

Kommentarer

Hej

Vad vi förstår så har du redan varit hos en tandläkare och fått ett kostnadsförslag. Om du inte fått ett skriftligt kostnadsförslag så skulle vi rekommendera dig att kontakta din socialsekreterare och ansöka om ett kostnadsförslag avseende tandvård. Därefter kommer socialtjänsten göra en bedömning om den föreslagna kostnaden och behandlingen är rimlig. En ansökan om försörjningsstöd bedöms alltid individuellt vilket innebär att man utgår från just din situation och dina behov.

Som regel så ska kostnader för tandvård godkännas av socialtjänsten innan behandlingen börjar. Om det handlar om akut tandvård så är det en utgift som kan komma att godkännas som en godtagbar utgift om rätt till bistånd föreligger i övrigt.
Om du skulle få avslag på din ansökan så kan du alltid överklaga beslutet. Överklagan ska ha inkommit inom tre veckor från att du tagit del av beslutet. Överklagan ska vara skriftlig och behöver du hjälp så ska din socialsekreterare på begäran hjälpa dig. Överklagan ska skickas till det socialkontor som fattat beslut i ärendet.

Hoppas att du fått svar på din fråga och att du snart blir fri från din värk.

Vänligen

Soctanterna

Soctanter