Rådrum Igen......

Hej!
Har skrivit till er förut angående rådrum, alltså vad "arbete o välfärdsnämnden" accepterar i hyra. Har fått rådrum igen, har just nu en hyra på 6571 + el ca. 1500, de accepterar 5700. (har 2 barn tidvis boende)
Nu är det så att min lägenhet ev. kommer att ombildas till bostadsrätt, mina föräldrar är villiga att köpa så att jag sedan hyr av dem men eftersom soc. bara beviljar en viss del av hyran så får jag en "gåva" av min bror o mina föräldrar varje månad, ska jag då ta upp det som inkomst på socansökan? Detta är snurrigt...kan faktiskt inte reda ut det längre tacksam för svar

Gunilla

Kommentarer

Hej!

Vi ska göra vårt bästa för att besvara din fråga. Om vi förstår dig rätt så har du fått avslag på en del av din boendekostnad. När man får rådrum avseende sin boendekostnad så innebär detta att man ska göra vad man kan för att bidra till att finna en billigare boendelösning. Om man lever upp till detta krav så kan det rådrum man har fått förlängas när det gamla rådrummet löpt ut. I ditt fall uppfattar vi det som att du inte har fått ett förlängt rådrum utan att din handläggare har beslutat om att inte bevilja hela boendekostnaden. Alla beslut avseende försörjningsstöd som går den enskilde emot kan överklagas till Förvaltningsrätten.

Alla inkomster ska redovisas i samband med en ansökan om försörjningsstöd oavsett om det handlar om lön, bidrag eller gåvor. Vi skulle rekommendera dig att ta kontakt med din handläggare för att reda ut begreppen och för att du ska få svar på hur detta påverkar just din situation.

Hoppas att du vet hur du ska gå vidare och att du fått svar på din fråga.

Vänligen

Soctanterna

Soctanter