Ekonomisk Hjälp

Hej, jag är en ensamstående kvinna som bara arbetar deltid och har fyra barn, kan jag få ekonomisk hjälp till mina barn idrottsmedlemskap?

Vera

Kommentarer

Hej!

Ibland kan det vara svårt att få pengarna att räcka till alla utgifter och det verkar som om att du strävar efter att försöka har kontroll över din budget.

Om kostnaderna till barnens fritisaktiviteter är höga så är det inte tänkt att bidragsförskottet ska täcka allt. Barnets andra vårdnadshavare ska även vara behjälpligt vid större inköp till exempel cyklar.

Om du behöver göra en ansökan om ekonomiskt bistånd så kan du hämta en ansökan på den socialbyrå du tillhör. Du kan även göra en provberäkning på Malmö stadshemsida. Även om du skulle hamna på överskott så har du möjlighet att ansöka om kostnader för barnens fritid.

http://www.malmo.se/Medborgare/Social---familjefragor/Nar-pengarna-inte-...

När du lämnat in din ansökan kommer den att fördelas till en handläggare på socialbyrån. Oftast bokas en tid för ett personligt besök.

Om man som du har det besvärligt ekonomisk så finns även möjlighet att ansöka om bidrag från olika fonder som till exempel majblomman.

http://www.majblomman.se/Att-soka-bidrag/

Hoppas att det löser sig för dig och din ekonomi.

Vänligen

Soctanterna

Soctanter