Min Son Jobb

Hej,

Min son fick nyligen ett sommarjobb som glassförsäljare. Han är 16år. Jag, som är hans mor, lever på socialbidrag och undrar ifall hans inkomst kommer att påverka socialbidragets storlek.

Anledningen till min fråga är för att när han fick reda på att hans lön kanske kommer att ätas upp av den minskade socialbidraget så blev han väldig ledsen och sa "att när man äntligen hittade något jobb så kommer mamma att få mindre pengar och då måste det ersättas med min lön annars kommer det inte att gå runt". Faktum är att han är så ledsen att han övervägger att det kanske inte är lönt att jobba.

Vad ska jag göra?

Kommer bidraget att minska och jag behöva leva av hans lön?
Jag klarar inte av att se honom så ledsen.

Vera

Kommentarer

Hej!

Det är väldigt bra att din son fått ett sommarjobb. At börja tjäna egna pengar är bra både för självförtroendet men också möjlighet att visa att man kan något. Hans inkomst kommer inte att påverka socialbidraget om han tjänar mindre än 22 000 kronor under sommaren, han kommer troligen inte att tjäna mer än 22 000 som glassförsäljare.

Barn är inte underhållsskyldiga mot sina föräldrar så om han skulle tjäna mer än 22 000 så innebär det att summan över 22 000 bara ska täcka hans egna utgifter. Socialbidraget kan då sänkas med den del som utgör hans del. Hur stor den är kan du läsa på
http://www.malmo.se/Medborgare/Social---familjefragor/Nar-pengarna-inte-...

Vänligen

Soctanterna

Soctanter