Bidrag Till Extra Sjukvård

Hej!

Jag skriver å min sons vägnar.

Han genomgår en neuropsykiatrisk utredning, vilket vi väntat på flera år. Han är vuxen och har försörjningsstöd. Han funderar på att avstå denna utredning pga att han inte har råd. Receptbelagd ordinerad medicin kan man tydligen få bidrag för om man visar kvitto, men inte läkarbesök enligt vad jag hört?
Är det verkligen rimligt att en ung person som i hela sitt liv lidit av psykisk ohälsa och nu äntligen ska få en utredning, avstår pga att han inte kan betala de kanske 4-5 besök inom kort tid som det kommer att innebära att genomföra utredning: psykologbesök med tester, flera läkarbesök mm. Högkostnadsskyddet gäller ju inte under 2200 kr, vilket är oerhört mycket pengar för en människa med försörjningsstöd.

Vad gäller i såna här fall?

MVH

Undrande mamma

mamma

Kommentarer

Hej!

Det låter bra att din son äntligen fått möjlighet att genomgå en utredning, då detta är svårt och tar lång tid att få möjlighet till. Det låter som om du hört saker på ryktesväg? Det första vi anser att ni skall göra är att ta en kontakt med er handläggare på försörjningsstöd och diskutera det som du ovan skriver. Ni kan själva gå in och läsa föreskrifterna på socialstyrelsens hemsida om vad som gäller kring ekonomiskt bistånd och sjukvård på nedanstående länk:

http://www.socialsty...enska#anchor_22

Men som sagt, ta en kontakt med sonens handläggare och hör er för angående era undringar. Hoppas situationen löser sig till det bästa och att sonen genomför sin utredning.

Vänligen

Soctanterna

Soctanter