vad kan jag göra?

Hejsan,
Jag har gått på försörjningsstöd i många år pga skador på kropp och psyke som gör det omöjligt jobba. Jag har aldrig haft problem med lämna in det som skall, kontoutdrag etc. Men senare tiden har jag bytt soc tant och hon gör krav på följande

"När det gäller kontoutdrag från SEB ska de vara i sådan utformning som de har idag och i pdf-format."

och när jag ringt till SEB och dom skickade det till mig och jag scannade in det på datorn för göra en ansökan (görs digitalt) och hon nekar. Hon säger att det inte alls såhär

"När det gäller ditt kontoutdrag från SEB ser inte kontoutdragen hos dem ut på sådant sätt som du har redovisat. Du behöver ordna med att få kontoutdraget i pdf-format. "

och jag ringer SEB igen och dom säger klart och tydligt att dom inte tillhandahåller kontoutdrag via PDF i konto eller skickar per email till mig.

Vad kan jag göra? Jag ville ju byta bank till lokala Swedbank för det skulle göra det eklare men hon verkar satt sig i att neka mig pengar denna månad.

Lägg till också att jag har ju mediciner (hade hjärt incident många år sen och därför går på dyra mediciner) och nekar hon dom det, blir jag ju utan mediciner och det kan vara livsfarligt.

Så hur göra?

J
2024-04-29 02:39

Hej!

Det verkar som en trasslig situation du har hamnat i.

Det verkar som att dina utbetalningar på försörjningstöd tidigare har fungerat men att byte av handläggare har satt hinder i vägen för ditt löpande försörjningsstöd.

Vårt råd till dig är att diskutera med din handläggare, kanske är det ett missförstånd er emellan som kan rätas ut. Om du har lämnat in korrekta handlingar bör socialtjänsten kunna hantera dessa oavsett format. En annan möjlighet för dig är att prata med handläggarens chef och se om du har framgång där. Om du har fått avslag på din ansökan kan du också överklaga beslutet till Förvaltningsrätten.

Hoppas du får rätsida på den uppkomna situationen.

Vänligen

Soctanterna