Fast anställd som studerar

Hej,
Jag är fast anställd med futlltid och studerar samtidigt. Jag har även ansökt om socialtjänstens stöd på grund av att jag har tre barn och min fru är arbetslös. För närvarande är jag på praktik vilket innebär att min lön är lägre än vanligt. Jag får studiestöd från CSN tre månader, eftersom min arbetsinkomst är reducerad på grund av praktiken.

Socialtjänsten har beslutat att räkna min arbetsinkomst enbart till min familj, trots att min huvudsakliga försörjning kommer från CSN. Jag har försökt förklara att min arbetsinkomst påverkar mitt CSN-stöd och att detta hindrar mig från att få fullt bidrag eller ta lån. Tyvärr har socialtjänsten inte tagit hänsyn till detta utan istället skrivit till mig att "mitt jobb är något jag själv valt", vilket jag upplevde som mycket konstigt och dubbeltänkande i deras resonemang.

Jag har gått igenom Ekonomiskt bistånd - Handboken för socialtjänsten, men har inte hittat någon specifik regel som behandlar situationer liknande min.

Jag har även klagat detta till socialsekreterares chef på Socialtjänsten, men hon menar att reglerna är fasta och att beslutet inte kan ändras. Vad rekommenderas i detta läge?

Studsjälv
2024-04-27 01:50

Hej!

Vi uppfattar att du har fått ett avslag på din ansökan om ekonomiskt bistånd.

Det som du kan göra i detta läge är i så fall att överklaga beslutet. Om socialtjänsten inte ändrar beslutet utifrån din överklagan kommer de att skicka vidare överklagan till förvaltningsrätten som då tar beslut i ditt ärende.

Vi hoppas att du har fått svar på hur du kan gå vidare med ditt ärende.

Vänligen

Soctanterna