Ett steg fram och 3 tillbaka

Hej
I 9 år har min missbrukande son bott hos mig. Han har plats på LARO, men missköter sina besök. I början för cirka 3 år sedan kunde jag prata med LARO, om all värdefull information angående honom ( idag 27 år gammal) nu får jag inte det längre trots att sekretessen varit upphävd. Själv är jag ett nervvrak och suicidal. Hemma från jobbet, förlorat tusentals kronor. Han sover ibland i 3 dygn i sträck. Får ekonomiskt bistånd. Men vart ska jag ( hans moder) bli AV?!! Jag är nu lika sjuk som han.
Hur kontaktar ni mig? Jag står inte ut längre. Ingen bryr sig om hur jag mår och hur mycket jag förlorar på detta: ekonomi, hälsa, livsglädje. Ser ingen framtid överhuvudtaget.
Sjunker sakta ner i ett svart hål.

Orolig mamma
2024-04-26 15:39

Hej,

Det är en otrolig svår situation du befinner dig. Å ena sidan har du en son som inte mår bra och har en missbruksproblematik, och å andra sidan mår du själv inte bra då din hälsa förvärras utav den oro som du har för din son och hans situation.

Det råder en sekretess om din son inte samtycker till att information delges i hans ärende. Men du har alltid möjlighet att göra en orosanmälan till Socialtjänsten.

Som förälder har man inte någon skyldighet att erbjuda boende till ett vuxet barn. Det är naturligtvis svårt att kasta ut sitt eget barn men ibland kan det vara nödvändigt med hänsyn till övriga i familjen, och i ditt fall för ditt eget mående.

Du kan ta kontakt med socialtjänsten i er kommun och göra en anmälan om er allvarliga situation. I många kommuner finns även stöd för anhöriga till missbrukare då det många gånger är en mycket svår situation att ha en nära anhörig som missbrukar. Det finns även ideella organisationer som erbjuder sådant stöd.

Jag hoppas att er situation blir bättre och att du får hjälp i din svåra situation.

Vänligen

Soctanter