Ett rent helvete

Det finns en kvinna som påstår att hon haft ett rent helvete med socialtjänsten och hon visste att det var en kvinna som anmält henne för hon hade en trasig diskbänk och det var bara denna kvinna som då skulle vetat att den var trasig så det måste ha varit hon.

Det finns väl ingen socialtjänst som vill prata med en familj för man har en trasig diskbänk? Det lär ju funnits andra saker som ligger bakom?

K
2024-04-25 11:15

Hej,

Tack för din fråga!

Om jag förstår rätt kontaktar du oss för att förstå hur Socialtjänsten hanterar inkomna anmälningar.

Soctanterna kan bara ge generella svar. Vad gäller vuxna kan en anmälan handla om oro för den vuxne personen utifrån missbruk, våldsutsatthet eller andra missförhållanden. I detta fall kontaktar socialtjänstens mottag den vuxne personen och informerar om anmälans innehåll. Om den vuxne personen önskar hjälp inleds en utredning. Den vuxne personen har rätt att säga nej till erbjudet stöd.

Vad gäller anmälan angående barnfamiljen har socialtjänsten en skyldighet att hantera alla inkomna anmälningar, även om de är anonyma, och kartlägga familjens situation utifrån anmälans innehåll. Socialtjänsten gör en så kallad förhandsbedömning som leder till ett beslut om utredning ska inledas eller inte.

Jag hoppas att du har fått svar på dina funderingar. I annat fall får du gärna återkomma och ställa dina frågor.

Vänligen

Soctanter