Anmäla

Kan man polisanmäla en socialsekreterare som ljuger om allvarliga saker och där bevis finns. Sekreteraren har fått chans att svara men struntat i det. Skickade det till chefen som inte bryr sig nämnvärt kommer med bortförklaringar men ser att bevis finns. En tjänsteman får väl inte ljuga!

Orolig
2024-04-06 21:23

Hej!

Du skriver att din socialsekreterare har ljugit om allvarliga saker och att du har lyft detta med dennes chef utan att få en tillräcklig åtgärd. Det är inte alls bra att du inte känner förtroende för socialtjänsten och de bedömningar som de gör.

Om man upplever att socialtjänsten inte hanterar ett ärende korrekt exempelvis genom att de ljuger så kan man i första hand lyfta det till närmaste chef, vilket du har gjort. Då du inte verkar ha fått en förklaring som du är nöjd med kan du kontakta IVO (Inspektionen för vård och omsorg). Det är de som utför tillsyn över bland annat socialtjänsten. Om man inte är nöjd med ett ärendes hantering så kan man lämna en anmälan till IVO så att de kan utreda situationen. Du kan läsa mer på deras hemsida www.ivo.se.

Vi hoppas du har fått svar på din fråga!

Vänligen

Soctanterna