Fritidspeng för sommarlovet?

Hej,
Försöker hjälpa en familj där mamman är ensam med tre barn. Hon är änka, har ekonomiskt bistånd och är mycket flitig med sina SFI studier. Hon är nu orolig att barnen ska må dåligt och bli ledsna då det inte finns något för dem att göra under sommaren. Vi har hört talas om en "fritidspeng" som fanns att söka för några år sedan. Finns det fortfarandet? Vilka regler finns kring detta? Undrar även om hon kan ansöka "sommarkort" på Skånetrafiken för sig och barnen under sommar så de ev. kan åka en tur utanför Malmö Stad?
Tack på förhand!

hjälptant
2024-04-05 09:38

Hej,

Vad fint av dig att vilja hjälpa familjen och vi förstår mammans oro inför sommaren över att barnen inte ska ha något att göra.

För ett korrekt svar på din fråga så tipsar vi om att ta kontakt med ekonomimottaget i Malmö för att fråga om det finns någon form av ekonomiskt bidrag som familjen kan få i sommar. Det finns även Majblomman som ni kan kontakta för bidrag.

I Malmö stad finns flera gratis aktiviteter där man även kan låna sportutrustning, vilket kan vara ett alternativ till att komma ut och göra olika aktiviteter.

Vänligen

Soctanterna