Rusta upp huset - bidrag? rådgivning?

Hej,

Jag ser över möjligheterna till att rusta upp huset (främst solceller) men sitter med en stram budget. Jag läste om tilläggslån, särskilt så kallade gröna tilläggslån på https://kredity.se/guider/tillaggslan/ . Ett sådant lån kan användas till både solceller, nya fönster mm. Det står dock att man måste kunna intyga att man kommer använda lånet till energieffektiviserande åtgärder, kan man få något sådant intyg via Malmö stad?

https://malmo.se/Bo-och-leva/Bygga-och-bo/Solguiden---Information-om-so… hittade jag lite knapphändig information om att man även kan få bidrag till sådana byggen. Finns det bidrag att söka via Malmö stad, eller någon annan anknuten organisation/myndighet? På samma sida står det även att man ska planera ekonomin/byggandet. Finns det någon att vända sig till för rådgivning? Det är första gången jag planerar något sånt och är inte särskilt händig/har dålig koll på byggkostnader så all hjälp uppskattas.

Husfix
2024-04-04 11:31

Hej

Soctanterna på nätet har ingen möjlighet att svara på frågor om solenergi.

Vårt tips är att du ringer och frågar en expert på solenergi. En kunnig inom området borde ha koll på om det finns eventuella bidrag att söka för upprustning av huset.

I Malmö kan du kontakta miljöförvaltningen där det finns energi- och klimatrådgivare som kan hjälpa dig med dina frågor kring solenergi, både solceller och solfångare.

Du kan även kontakta Malmö stads stadsarkitektavdelning på stadsbyggnadskontoret som ger dig råd om hur du ska utforma din anläggning. De kan också tala om ifall bygglov behövs i just ditt fall och i så fall hjälpa dig med bygglovsprocessen.

Vad beträffar tilläggslån råder vi dig att kontakta din bank eller kreditgivare för svar.

Hoppas svaret varit dig till hjälp

Vänligen

Soctanterna