Lögn

Om en socialsekreterare skriver osanna uppgifter i en hemtagningsbegäran /beslut av ett LVU placerat barn som presenteras i nämnden med politiker och vårdnadshavaren inte fått ta del av beslutet i god tid för att påtala felen/lögnerna. Hur ska vårdnadshavaren gå tillväga för att få det rättat? Ska nya handlingar upprättas som politikerna kan ta del av? Då lögnerna går att bevisa och kan skada beslutet när politikerna får det på sitt bord! Kan vårdnadshavaren själv skicka bevisen till politikerna om personen inte får gehör av sociaksekreteraren och dennes chef? Kan rättelse göras i beslutet i efterhand?

Moa
2024-04-04 09:01

Hej!

Vi förstår att det är obehagligt när andra personer skall bedöma och beskriva ens föräldraförmåga, speciellt i sådana viktiga fall där det handlar om ens barn skall få flytta hem eller ej.

Du har rätt att ta del av handlingar och dokumentation i ett ärende där du är part. Du har ingen skyldighet att hålla med om handläggarens bedömning och du har rätt att uttala dig när du inte håller med. Detta skall dokumenteras, även om det inte ändrar beslutet. De flesta besluten går att överklaga vilket är ett annat sätt att visa att du anser att något är felaktigt. Vid en överklagan kommer du ha stöd av ett juridiskt ombud som framför din talan men ser även över att den juridiska gången är korrekt.

Vänligen

Soctanterna