Hej får socialsekreterare/ ekonomi bestämma

Hej jag har blivit ila bemöt av ekonomi enheten dar jag bor. Det e allt ifrån bemötande och kränkande behandling ...
Alla som känner mig även familjeenheten vet att jag e en krigare för mina barn..
Jag kom i en situation där jag behövde söka akut pengar. Det finns då ett mönster i att jag ej blir bra bemöt av den delen av kommunen. Jag blev beviljad akutpengar. Men då endast livsmedel understryker hon. Allt måste handlas på en o samma tillfälle. 5 barn.. bor en bra bit ifrån butik. De vet detta.
Måste man endå handla [1900 kr ]
trots man ej kan få hem maten.
Kan.man ej det då "brinner ens existensminimum inne? "

Får hon bestämma vad jag behover akut?
Jag blev nekat att få handla blöjer till min 3 åring. Oxå hygien eller städ??
Av villken anledning och när jag dess utom ber om att jag behöver det?
Känns som makt missbruk... då de lyckats skrämma bort mig förr med lögner och orosanmälningar när jag ansökt.
Detta va bara senaste situationen..
Det e flera saker.
Jag förstår att man ej ska köpa cigg eller öl osv. Men blöjer o hygien???

Hur kan kommunen ge med ena handen och slå med den andra .. ?
Bet om sammarbete mellan de två enheterna.. omöjligt !
Nu måste jag börja vissa att jag fått nog av maindgames. Hört av mig till chef som ej ens återkommer i liknande samanhang när jag behovft hjälp men ej fått. Ej blivit hörd ifrån mitt o barnens perspektiv alls.... trotts familj o indevid menat på att flera gånger att jag e hjälpsökande och gör allt i min makt.

5 barns mamma
2024-03-19 10:04

Hej!

Det var tråkigt att höra att du blivit illa bemött av socialtjänsten. Om du upplever att du blivit kränkt och dåligt bemött kan du alltid försöka tala med din handläggare om det för att lämna dina synpunkter. Du skriver att du försökt nå chefen för att lämna synpunkter men inte lyckats vilket förhoppningsvis hade kunnat göra er framtida samarbete bättre.

Ditt förslag om att ha ett gemensamt möte enheter tillsammans, då vi uppfattar det som att du både har kontakt med barn och familj och ekonomi, låter även det som en god idé.

Om du trots det inte känner dig hörd finns alltid möjligheten att vända dig till IVO, inspektionen för vård och omsorg finns. Du kan även ringa IVO för rådgivning.

Du finner mer information via länken:

www.ivo.se

I ditt brev framgår det att du sökt akuta nödpengar för dig och dina barn. Vi tolkar det som att du var i behov av pengar till mat och livsmedel. Att kunna köpa blöjor till barn ingår i det. Som du skriver ska det vara det räcka till det mest nödvändiga och får inte gå till att köpa cigaretter eller öl.

Vid en ansökan om akuta matpengar förgås beslut av en utredning. Det finns en tydlighet i vad som kan beviljas enligt normen för vuxen och barn.

Vad gäller vilken affär och om du måste handla för hela summan på en gång måste vi be dig vända dig till din handläggare för att få klarhet. Dock bedöms nöden i stunden och inte längre fram i tiden, vilket gör att det du är i behov av till din familj just nu är det du bör köpa vid beviljat bistånd med nödpengar.

Vi råder dig att prata vidare med din handläggare vid försörjningsstöd för att få ytterligare klarhet och förhoppningsvis komma till ett närmre samarbete.

Vi hoppas att vi har kunnat vara behjälpliga i dina frågor.

Vänligen

Soctanterna