Frivillig insats bostad först

Blev erbjuden bostad först som insats hos kommun. Det dröjde innan detta kom igång och lyckades på egen hand hitta tillsvidare boende i kommunen och valde att flytta dit. Kommunen beviljar hyreskostnad men vill ej betala hemutrustning då de säger att jag tackat nej till insats som kommun erbjudit. Har inga möbler eller utrustning i hemmet då jag bott på vandrarhem i flera år. Kan kommunen neka hemutrustning pga att jag inte tagit emot insats bostad först? Hur överklaga beslut?

Frivillig insats
2024-03-18 11:01

Hej!

Då vi inte kan svara på frågor gällande individärenden uppmanar vi dig att vända dig till din ansvariga handläggare vid socialtjänsten, för att få mer klarhet i frågorna gällande ditt specifika ärende.

Om en handläggare bedömer att en person eller familj inte har rätt till det bistånd de har sökt har de rätt att få ett skriftligt beslut om avslag. Beslutet ska innehålla en tydlig motivering och en besvärshänvisning, det vill säga information om hur de ska göra för att överklaga om de inte är nöjda med beslutet. I en sådan besvärshänvisning brukar det bland annat framgå vilken tid en överklagan senast ska ha kommit in för att gå vidare till Förvaltningsrätten.

Råder dig att skyndsamt ta kontakt med din ansvariga handläggare angående detta, för att få nödvändig information om vad som gäller för att kunna inkomma med ditt överklagande.

Vänligen

Soctanterna