Socialtjänsten i Malmö försöker tvinga folk att ut framtida pensioner !

Varför håller socialtjänsten i Malmö på med att försöka pressa / hota folk med att försöka ta ut framtida pensioner ??.
Jag menar , det finns ju ett vägledande Domstols beslut från högsta instans. Att det är olagligt för socialtjänsten att göra så.

Jonte
2024-03-16 11:22

Hej!

Vi förstår det som att du upplever att du pressas till att ta ut framtida pension för att du för tillfället inte har så att du klarar din försörjning.

Rätten till bistånd prövas utifrån både den ekonomiska situationen och vad den enskilde själv gör för att bidra till sin försörjning.

Om du har förmögenhet, sparade medel, fonder, ägodelar av större värde, så har du själv ett ansvar att använda dessa för din försörjning innan det yttersta skyddsnätet via socialtjänsten är tillämpligt. Du har också själv att göra allt du kan för att bidra till din försörjning genom att arbeta. Om du på grund av sjukdom är förhindrad att arbeta eller söka arbete, så har du att uppvisa läkarintyg och sjukskrivning.

Prata med din handläggare om beslutet. Om du anser att det är felaktigt, så är det viktigt att du överklagare beslutet till Förvaltningsrätten och får beslutet prövat av en högre instans.

Vänligen

Soctanterna