Polisbesök pga skrikande barn

Hej!

Här om dagen hade vår fyraåring ett otroligt sammanbrott, skrik, bråk, slängde sig i golvet, rev sin lille bror i ansiktet, smällde i dörrar, osv. Hon skrek verkligen helt otroligt och högt. När det lugnat sig å vi höll på att natta barnen kom två poliser på besök.
Vi var chockade och beskrev det bästa vi kunde vad som hänt och poliserna pratade lite allmänt med barnen. De sa ganska snabbt att de inte kommer gå vidare med något och att det är ett lyhört hus och barn skriker ibland, så är det. Det kändes förstås skönt men jag undrar om poliser, vid alla ingripanden där barn bor, har plikt att orosanmäla till Socialen?
Vi är en helt vanlig familj med en fyraåring som gallskriker m jämna nellanrum och det känns fruktansvärt att ev bli utredd av socialen. Tack på förhand!

Ledsen mamma
2024-03-13 08:51

Hej!

Tack för din fråga.

Vi förstår att det var en jobbig situation för er att polisen kom hem till er utifrån att er dotter fick ett utbrott och att det är lyhört hemma.

Det vi kan säga är att polisen är skyldiga att anmäla till socialtjänsten om det finns en misstanke om att ett barn far illa eller riskerar att fara illa enligt socialtjänstlagen. Utifrån vad du beskriver skulle polisen själva inte gå vidare med ett polisiärt ärende och de verkade inte oroliga för att era barn skulle fara illa på något sätt. Om så är fallet är det inget som tvingar dem att göra en orosanmälan till socialtjänsten.

Är ni fortfarande oroliga för att polisen skulle gjort en orosanmälan och vill ha mer information kring detta kan ni ringa till socialtjänsten där ni bor och få information om en orosanmälan är gjord och vad det innebär.

Vänligen

Soctanterna