Fråga om amfetamin

Hej
Jag har tagit ett återfall av amfetmin. Tidigare missbrukare , men varit drogfri 10 år. Jag hamnade i en dålig relation förra året o tog ett återfall då. Ett avslut i den relationen blev åxå extremt jobbigt o jag såg ingen annan utväg. De var en väldigt destruktiv relation när jag blev nertryck väldigt psykiskt. Han har även hört av sig till socialtjänsten där jag bor o sagt att jag missbrukat regelbundet en längre tid vilket inte stämmer.. Den anmälan gjordes förra veckan o jag har inte hört något. Kan de har lagt ner fallet ? kan de ta min son .Jag vill verkligen inte ha med socialtjänsten att göra längre. Ja vill bara bygga upp mitt eget liv o stå på egna ben. Kommer de tro på mig att jag är drogfri.

Mimmi
2024-03-12 16:41

Hej!

Vi förstår att du tagit ett återfall av amfetamin när du befunnit dig i en destruktiv relation och är nu orolig för vad som ska hända när det gjorts en orosanmälan till socialtjänsten angående detta.

Vi kan tyvärr inte gå in i enskilda ärenden men kan säga att generellt kallar socialtjänsten familjen till ett inledande möte när en orosanmälan inkommer. En bedömning görs utifrån innehållet i anmälan och mötet med familjen om en utredning ska inledas eller ej. Socialtjänsten har två veckor på sig att göra en förhandsbedömning gällande om utredning ska inledas eller ej efter inkommen orosanmälan. Socialtjänsten kan också utifrån innehållet i anmälan, om det ej bedöms kunna uteslutas under ett möte i förhandsbedömningen att barnet kan fara illa på något sätt, att inleda utredning direkt.

Det vi kan säga är att du som vårdnadshavare ska få information om en utredning inleds. Du ska också få information om det inkommit en anmälan och socialtjänsten väljer att inte inleda utredning utan att träffa dig och ditt barn. Så det vi råder dig att göra för att få klarhet i vad som händer är att vända dig till socialtjänsten där du bor för att få information gällande detta om det nu gått en vecka sedan orosanmälan inkom.

Om du får träffa en handläggare från socialtjänsten råder vi dig att också uttrycka din oro för att ditt barn ska bli omhändertaget. Detta för att du ska kunna få information och känna att du vet vad som gäller och vad som är socialtjänstens uppdrag och deras bedömning av situationen. Socialtjänsten är i första hand där för att ge stöd och behandling till familjer som behöver detta för att barn ska få sina behov tillgodosedda.

Vi hoppas du känner att du fått svar på dina frågor och att du ska få mer klarhet i vad som händer.

Vänligen

Soctanterna