Får Soc göra detta?

Jag är skild, har ensam vårdnad, barnet dock omplacerat (felaktigt enligt mig). Raderat allt inom dejting, vågar jag återuppta dejting...? FÅR Soc starta en utredning mot en eventuell ny partner?

VågaDejt?
2024-03-10 12:06

Hej!

Vi tolkar det som att du som ensam vårdnadshavare har ett barn som är placerat via socialtjänsten. Samt att du nu har en oro för att dejta, det utifrån ifall din framtida partner kommer att utredas av socialtjänsten.

Så klart att det inte ska hindra dig från att finna kärleken via dejting! När ett barn är placerat av socialtjänsten och det blir tal om hemflyttning för barnet görs en hemflyttningsplanering/utredning.

Beroende på om barnet är omhändertaget enligt LVU, Lag med särskilda bestämmelser om vård av unga, eller om barnet är frivilligt placerad enligt SoL, Socialtjänstlagen, så ska hemflyttning föregås av att förutsättningarna för hemflyttning blir så bra som möjligt för ditt barn.

Då vi inte kan svara i individärenden hänvisar vi dig att tala med barnets handläggare för vidare information om hur det ser ut för just ditt barn vad gäller hemflytt.

Socialtjänsten startar inte en utredning av en eventuell ny partner, men vid hemflytt och utredning inför hemflytt utreder socialtjänsten förutsättningarna för barnets situation. Med det menas allt som finns runt barnet som familj, skola, nätverk, mm, allt för ditt barns bästa.

Att du funnit en ny partner som är förankrad i ditt barns liv kan även vara en skyddsfaktor/förstärkning i er familj.

Vi hoppas att du har fått svar på din fråga och inte räds att finna kärleken!

Vänligen
Soctanterna