Kreditkor

Jag har haft försörjningsstöd 1 år och har svårt att klara min ekonomi. Det har dykt upp en hel del oförutsedda utgifter efter varandra och jag skaffade ett kreditkort för att kunna lösa min situation. Köpa mat mest användning, Går det bra att använda ett kreditkort när man har försörjningsstöd? Nu står det i deklarationen att jag har ränteutgifter för kreditkort, är jag skyldig under laget?
Mvh

Mo
2024-03-06 16:19

Hej!

Tack för din fråga. Soctanterna svarar inte på frågor rörande enskilda ärende men du kan ta kontakt med din handläggare där du får svar på frågan om krediten kan komma att påverka ditt försörjningsstöd. Generellt gäller att alla pengar som kommer in räknas som inkomst och ska tas upp när man ansöker.

Du berättar även att du har svårt att klara av din ekonomi och i dessa tider är det nog många som befinner sig i samma situation, vi funderar i fall du ska även kontakta din lokala budget- och skuldrådgivning för att få tips och råd kring ekonomi. Kreditkort har ofta med sig höga räntor om man inte lyckas betala tillbaka i tid och det kan därför vara bra att få tips på vad du kan göra för att slippa hamna i en ännu svårare ekonomisk situation.

Vänligen

Soctanterna