arg mamma förlorat allt

Jag är en XX årig kvinna hade förstakontrakt på lgh och min bebis. när bvc gjorde hembesök var det inte så bra. Jag förklarade varför men soc kom. Eller alltså bvc kom vid fyratiden. Sen på kvällen kom socjour med polisen. Dom tog min bebis. Jag blev inlagd mot min vilja! Dom överdrev sår på mig och min bebis. Dom sydde mej mot min vilja, det hade räckt med plåster jag svär.
Nu är mamma vårdnadshavare till MITT barn. Jag har blivit vräkt och bor alltså HEMMA igen med min mamma som tar hand om bebisen och ska LÄRA mig saker jag redan kan. Jag lever som ett barn i mitt gamla rum och min mamma och soc styr och ställer TOTALT över mig.
Min bebis och jag har båda LVU i hemmet. Första veckorna efter BVC hade jag LPT. Men det slapp jag efter 2 veckor.
Jag kan inte följa planen. Soc och mamma har medvetet gjort detta mot mig tillsammans har dom skapat en svår plan som jag ej kan följa.
Jag har förlorat allt och är en barnunge igen utan makt. Hur kan soc göra detta mot mej? Hur kan jag få makt att ändra planen.
Detta LVU ska inte kunna komma tilbaka anser jag . jag hade LVU från xx år till xx år. från xx till xx år i hemmet hos Mamma. Ja kom från sista SiS:et när ja fyllde xx.
Sen flytta ja då ja blev av med LVU .vid xx.men efter en vecka i lägenheten själv med min bebis för första gången påstår dom att jag skadat bebisen. Men jag menade ej det. Det känns som någon ond makt vill göra detta mot mig. Jag anser att soc och min mamma är dom två som hela tiden skapat allt detta. Jag är anmäld för barnmisshandel ohc det rättegång och skit. Jag är mest på mitt rum. Får ALDRIG ens knappt röra mitt eget barn. Så arg på allt. Mamma övervakar mej, soc övervakar. Minsta lilla fel jag säger eller konstig mening så ringer mamma till soc och golar.
Dom ska söka LSS kanske. Där får jag inte ha min bebis ju.
Det står allvarlig psykisk störning.

Vad ska jag göra tycker ni?

arg mamma förlorat allt
2024-03-06 16:07

Hej!

Du beskriver tydligt och bra din och ditt barns situation. Du har med många detaljer som gör att du skulle kunna kännas igen, därför har vi tagit bort en del från din fråga.

Du undrar hur du ska göra för att få ett bra liv tillsammans med ditt barn.

Det första vi vill säga är att oavsett vem som har vårdnad eller omsorg om ditt barn kommer du alltid att vara mamma. Ni hör ihop, och det är viktigt.

Du beskriver att du har varit med om LVU som barn och därför upplever det som något som aldrig tar slut när du och ditt barn åter är under beslut. Du har även psykiatriska svårigheter som gör att du blivit vårdad enligt LPT, och en utredning om du tillhör LSS är på gång.

Du skriver att du inte menade att skada ditt barn, även om det blev så. Det är bra att det som hände inte var med din avsikt, det betyder att du vill göra så det blir bra för dig och ditt barn.

Det första du behöver göra är att få hjälp i att förstå vilken oro socialtjänsten har för din förmåga att ta hand om dig själv och ditt barn. Även om du tycker det är onödigt behöver du försöka förstå. Finns det något i det du kan hålla med om, och i så fall, finns det något sätt att få stöd för en förändring? Vad vill du själv jobba med utifrån den vårdplan som finns för både dig och ditt barn? Du skriver att du inte kan, och att planen är skriven för att göra det svårt för dig. Om det är möjligt försök att få hjälp att hantera dina egna känslor av att du är orättvist behandlad, så de inte står i vägen för hur du kan samarbeta med övriga som finns för dig och ditt barn.

Barn kan inte vänta med att växa upp, så under tiden du arbetar med de förändringar som kan behövas finns andra vuxna som ser till ditt barn. När ett barn blir placerat hos släktingar förändras rollerna man tidigare haft, och ett råd är att ta hjälp från socialtjänsten i hur ni mår och om ni kan hitta bra sätt att komma överens. Du behöver stöd för din situation, och ditt barn behöver omsorg för sin utveckling.

Vi hoppas du fått svar på några frågor!

Vänligen

Soctanterna