Hemlös efter stödlägenhet

Hej jag blev utkickad från min stödlägenhet som ligger i Kristianstad för ett tag sen. Men eftersom att jag inte känner någon i den staden så förflyttade jag mig till Helsingborg. Min hemkommun är Luleå.
Nu står jag still för jag vet inte vilken kommun jag ska kontakta. Men jag vill stanna kvar här i Helsingborg.
Jag har brist på kunskap inom socialtjänsten snälla hjälp mig

A
2024-03-05 11:22

Hej!

Eftersom du befinner dig i Helsingborg och vill stanna kvar där så bör du ansöka om bostad där.

Om du behöver socialtjänstens hjälp med ditt boende så kan du ansöka om det i Helsingborg om det är där du vill bo. Att få hjälp med boendet är ingen allmän rätt enligt socialtjänstlagen, det krävs att den sökande inte själv kan tillgodose sina behov eller få sina behov tillgodosedda på annat sätt och att den sökande också har gjort allt den kan för att lösa sin situation.

Du skriver att din hemkommun är Luleå. Det är möjligt att det bedöms att du i första hand ska söka hjälp där. Den kommun som en person vistas i har ett ansvar att ge stöd och hjälp, men om det bedöms att en person är bosatt i en annan kommun bosättningskommun, kan det vara den kommunen som ska ge bistånd. Om en person saknar stadigvarande bostad ska den kommun som den sökande har sin starkaste anknytning till räknas som bosättningskommun och den kommunen ska då hantera frågan om sökt bistånd.

Hoppas att du får lite hjälp av vårt svar,

Vänligen

Socialtanter