Arbetsresor

Hej! Jag har ansökt om arbetsresor hos ekonomiskt bistånd för att ta mig till min praktik det senaste året. Nu har dom gett mig avslag på min ansökan för att dom bedömer att jag förfogar över en bil som ska säljas innan jag har rätt till bistånd igen. Bakgrunden till detta är att dom på min praktik sagt till ekonomiskt bistånd att jag kommer med bil och inte buss detta gjorde dom för ett år sedan. Jag äger ingen bil däremot har jag lånat en bil för att ta mig till praktiken. Dom menar på att jag skulle ha köpt ett busskort och tagit mig till praktiken med. Men varför har man inte sagt något till mig under så lång tid. Hur ska jag kunna göra rätt då. Jag står inte som ägare på någon bil, jag betalar inte skatt och inte försäkring för någon bil. Om jag skulle sälja en bil som jag inte äger gör jag mig skyldig till brott antar jag ?

Arbetsresor
2024-03-02 15:29

Hej!

Det är svårt att uttala sig i ett specifikt ärende, men din beskrivning om varför du fått avslag, låter egendomlig.

Vi tänker att du behöver en förklaring på varför socialtjänsten behöver bestämma om hur du tar dig till din praktik samt varför de väntat ett år med att ge avslag trots att de känt till hur du tar dig till din praktik. Du ska se till att du får ett skriftligt avslag, som du kan överklaga, om socialtjänsten inte ändrar sin bedömning.

Om man själv äger en bil, räknas det som ekonomisk tillgång, som kan avyttras. Pengar som inkommit för försäljning räknas sedan som tillgång och räknas av vid bedömning av försörjningsstöd. Och nej, du kan inte sälja en bil som du inte äger.

Vänligen

Soctanterna