massmöte orolig

Hej
det här är en annan kommun än malmö men i skåne.

Det var så att vi är 5 tjejer som var vänner. Eller ÄR igen. Vi 4 orosanmälde en i vår klass, alltså vår vän på den tiden.
Hon fick ett brev hem som hon lade ut på tiktok där det stod att socialtjänsten inte går vidare då dom sett i anmälan att anmälarna inte har kännedom elller kontakt med familjen.
Hon dödshotade oss på tiktok och screendumpade brevet och skrev : nice try, vet vilka ni är, see you in court.
efter 4 veckor fick jag och en till samma typ av brev. Alltså att nån orosammält oss för att använda droger. Det lades ner också. Vi använder inte droger.
Vi lade då ut våra brev på insta och taggade henne (den första) och skrev att vi betalar nån för att mula henne. Alltså skjuta. Ja, det är fel. Men det är oxå fel att hämnas så med falsk anmälan.
Vi anmälde då henne (den första) igen för att vara kriminell och ha vapen hemma.
Det lades ner också och hon lade ut det med ytterligare ett hot.
Sen fick den tredje av oss besök av polisen då nån (den första) anmält att det finns droger i hennes hem. Polisen lade ner detta också.
Sen anmälde den andra, som helt plötsligt vände sej emot oss andra att vi hackat skolans datasystem och ändrat betyg. Vilket är helt sinnessjukt påstående då vi inte kan detta.
Vi går estetiskt linje som vi kände ju oss tvingade att agera så vi klippte sönder hennes klänning hon sydde i skolan. Vi blev avstängda , men överklagades och fick komma tillbaka.
Sedan fick den femte, alltså hon som började med hoten sin familjs brevlåda uppeldad.Jag (nr 1) anklagades för detta och blev anmäld, men det lades ner då det inte var jag.
Sen orosanmälde jag nummer 2 (min fd bästa vän) för att ha gjort detta. Men det lades ned. Hon la ut brevet också och tagga mej med ett dödshot som ja anmälde.
Sedan var allt lugnt i en månad.
Men nu förra veckan fick alla våra föräldrar brev om ett möte, ett massmöte alltså, med alla oss 5 , polisen, skolan OCH socialtjänsten.
Nu är jag orolig för vi orosanmälde ju anonymt. Hur kan då soc veta detta? och vad kan detta möte få för konsekvenser egentligen. Allt är ju nedlagt och alla är ju sams.
Vi är 16 och 17 år.
Jag går sönder av oro och mina föräldrar är galna av ilska. Min pappa är polis fast i annan kommun och kallar det vi gjort "bedrövligt".

ronja
2024-03-01 09:14

Hej!

Det låter som en ni haft en jobbig konflikt där alla egentligen har gått över gränsen för vad som är okej.

Vi kan inte gå in i enskilda ärenden utan bara svara generellt. Det låter dock utifrån vad du beskriver som en situation som behöver lösas där ni som klasskamrater kan bete er respektfullt mot varandra. Om du är orolig inför det här mötet rekommenderar vi att du pratar med någon på skolan eller ringer till socialtjänsten för att få information om mötet.

Hoppas att det ska fortsätta vara lugnt mellan er klasskamrater och att mötet blir bra.

Vänligen,

Soctanterna