Utkastad som 23 åring

Hej jag är 23 år. Min mamma och jag har bråkat i flera år hon har hotat med att kasta ut mig ett flertal gånger, nu tror jag hon är allvarlig. Har betalat hyra hemma under 4 år men förlora nyss mitt jobb så kan inte betala hyra längre och söker jobb nu, pluggar ingenting och har bara gymnasium examen.

Hur ska jag ta mig till? Inga besparingar pga behövt betalat hyra varje månad och betala min egen mat, så brukar inte ha några pengar över till sparande.
Vilka ska jag kontakta? Finns det ens hjälp för detta, pga jag är så gammal?

Alex
2024-02-29 12:45

Hej!

Det låter som en svår situation du befinner dig i när du inte kan betala din hyra hemma längre efter att du förlorat ditt jobb.

Har du ingen annan inkomst kan du vända dig till socialtjänsten i den kommun du bor och ansöka om ekonomiskt bistånd. En person har alltid rätt att ansöka om ekonomiskt bistånd men det är inte säkert man har rätt till bistånd. Rätten till ekonomiskt bistånd är inte ovillkorlig och det förutsätter att du uttömt dina möjligheter på egen hand och inte har några egna medel.

Utifrån vad du beskriver råder vi dig att ta kontakt med socialtjänsten där du bor och gör en ansökan. Det finns inga hinder utifrån din ålder att göra en ansökan.

Vi hoppas du känner att du fått svar på din fråga.

Vänligen

Soctanterna