Hemlös

Hej!
Jag är 29år gammal och arbetslös. Jag har bott hos min mamma hela mitt liv men nu har jag blivit utkastad och är totalt hemlös. Var ska jag vända mig?

Hemlös ungvuxen
2024-02-25 07:05

Hej!

Du skriver att du blivit utslängd från din mammas boende och nu saknar både försörjning och boende. Det låter som en tuff situation som du har hamnat i och vi hoppas att du ska hitta en lösning som blir bra för dig.

Det är individens egna ansvar att hitta en boendelösning som passar för dem. I ditt fall innebär det att du själv behöver ta de kontakter som finns för att lösa din situation. Vårt första råd blir därför att ställa dig bostadskö. Flera kommuner har kommunala bostadsköer som man kan ställa sig i kö till. I Malmö heter den kommunala bostadskön Boplatsyd och nås via följande hemsida Hem | Boplats Syd. Det kan också vara en god idé att kontakta mindre privata hyresvärdar som inte är med i Boplatssyd för att ställa sig i deras kösystem. Ett annat alternativ är att leta andrahands- eller inneboendekontrakt via exempelvis Blocket Blocket - köp & sälj bilar, möbler, lägenheter, cyklar och mer.

Om man befinner sig i akut hemlöshet kan man ansöka om hjälp via socialtjänsten. Du kommer då behöva redovisa för din situation, dina inkomster och vad du själv gör för att lösa din situation. För att vara berättigad boende ska det finnas särskilda skäl. Det görs alltid en individuell prövning.

Vi önskar dig lycka till i ditt bostadsletande!

Vänligen

Soctanterna