Brottsregister

Jag dömdes för ett brott, misshandel och rattfylleri, under en period då jag fick tung medicinering efter en stroke. Jag har straffats för detta med 80tim samhällstjänst och ett vårdprogram hos kriminalvården. Detta är idag preskriberat, men jag såg igår att det tas upp i ett helt annat ärende hos socialen, ett socialt kontrakt.
Är det verkligen lagligt?

M
2024-02-24 10:59

Hej!

Vad roligt att läsa att ni uppskattar vårt forum. Soctanter på nätet är ett frågebaserat forum där man kan ställa frågor kring social problematik som exempelvis missbruk, barn som far illa, boende och ekonomi. Med det sagt kan vi tyvärr inte ge svar på direkta frågor kring hur man som handläggare ska utföra sina arbetsuppgifter.

Vi förstår problematiken som kan uppstå när en brukare önskar ett exakt klockslag för sin insats och att det kan vara svårt för hemtjänstpersonal att uppnå då oförutsedda situationer kan uppstå. Vi tänker oss att er chef är den som ska vägleda och ge svar på hur ni ska förhålla er till dessa situationer samt hur ni ska formulera er i era genomförandeplaner.

Vi hoppas att ni får svar av er chef så att ni vet hur ni ska formulera er i text.

Vänligen

Soctanterna