Bil

Hej
Tidigare så har vi kunna haft bil och fått hjälp med försäkring skatt ev rep och bensin kostnader till sjukhus , psykolog , Habb , dagis . Jag är sjukskriven sedan en bra tid och jag äter adhd mediciner och gör blodtrycks kontroller och oplanerade drogtester pga mitt tidigare missbruk drogfri i över 15 år och så har barn och ungdom skrivit intyg på att vi är i behov av bil pga grabben går på dagis 5 dagar i veckan pga npf utredning och sen i tal med mera och ett intyg från min läkare att vi är i behov.
Nu så struntar ekonomi handläggaren i alla intygen och vi ska sälja den enligt henne ... Vi bor på landet där det inte går så pass många bussar .
Får hon göra som hon vill ?

Arg pappa
2024-02-22 14:35

Hej!

Det kan vara besvärligt att bo på landet och att inte ha bil, inte minst om det finns barn som behöver komma till förskola, genomgå utredningar mm.

Soctanter bedömer inte enskilda ärenden och rätten till bistånd i dessa. Generellt är det så att om man uppbär försörjningsstöd så är kostnader för bil eller att inneha bil ingen självklarhet. Oftast betraktas bil som en så kallad realiserbar tillgång, något som går att sälja för att få pengar och bidra till sitt uppehälle. Om ni inte är nöjda med ett beslut så kan ni alltid överklaga det för att få en rättslig prövning av det. Hur ni överklagar ska ni få information av den som fattat beslut i en så kallad besvärshänvisning.

Hoppas att det löser sig.

Vänligen

Soctanterna