Ersättning för frihetsberövad

Hej

Jag har haft så många bakslag sista halvåret. Jag blev nekad soc i somras för att jag inte var aktivt arbetssökande. Det var första gången jag var inskriven på ABF blev aldrig kallad på några möten och sökte 15 jobb under sommaren fick tacka nej till ett för jag kunde inte åka till jobbet eller köpa mat då det var en månads innestående lön. Jag var tvungen att bo hos min mamma så hennes ekonomi gick i botten. I juli fick jag 8000 av ett försäkringsbolag och det räknades som inkomst. Allt detta påverkade mig och jag har dålig psykisk ohälsa vilket resulterade att jag fick psykos i början av november. Jag hade då varit sjukskriven från augusti tom sista oktober 2023 få jag ramlade i en trappa. Psykosen ledde till att jag blev häktad men blev frikänd nu i januari. Därför har jag ersättning att vänta. Kommer detta räknas som var inkomst och jag inte har rätt till försörjningsstöd? Jag har under tiden jag var häktad fått pengar från CSN. Kommer det att räknas som inkomst? Det är pengar jag ej har rätt till och när jag försattes på fri fot hade jag 20000 på kontot av de betalade jag hyror jag efter med och skulder på totalt 18000. Hur kommer försörjningsstöd se på det för januari 2024 och februari? Jag väntar idag på sjukskrivning har tid den 19 och kommunen håller på att ge mig boendestöd då jag lider efter häktningen och psykosen klarar knappt av vardagen och går i mörka tankar. Tacksam för svar. Mvh Marcus

Ersättning
2024-02-15 07:56

Hej!

Vi förstår att du haft en tuff situation!

Vi kan inte gå in i enskilda ärenden utan kan bara svara generellt på frågor som ställs här.

Du skriver att du har mörka tankar och utifrån det vill vi uppmana dig att söka hjälp från sjukvården för att få bukt med dessa.

Din fråga gällande de pengar du haft och kommer att få är något du behöver prata med handläggare om på socialtjänsten där du bor. Generellt sett räknar socialtjänsten alla inkomster men det kan finnas undantag. Därför kan vi inte ge dig ett exakt svar på din fråga.

Vi hoppas din situation löser sig!

Vänligen

Soctanterna