Trångboddhet

Det är såhär att vi bor sex personer i en tvåa. Varav två vuxna och tre barn på 6 mån, 4 år, 14 år och 18 år. Vi har varit i olika bostadsköer i några år men har svårt att få en annan lgh iochmed att vi båda är skuldsatta hos kronofogden. Vi har gjort det vanliga man ska göra såsom att ansöka om skuldsanering (blivit nekad), kollat efter andrahand (trots risk med barn osv) och sökt på privata hyresvärdar. Jag har tagit del av listan som finns online på Malmö stads borådgivning med privata hyresvärdar. Vi känner att vi börjar få panik i denna situation. Vi har bara en toalett, det är många som ska turas om och det leder till att någon alltid blir stressad för att utföra sina behov. De stora barnen delar rum men det är minimalt rum och de små barnen har ingen stor yta för lek. Vi föräldrar har ingenstans att gå undan på kvällen utan att man råkar väcka någon av barnen. Bebisen är väldigt nattaktiv och väcker i sin tur de andra barnen om nätterna (pga liten yta för att kunna gå undan) finns det någon som helst möjlighet att ens få någon hjälp med större bostad? Om vi betalar men bara får ett andrahandskontrakt genom socialtjänsten? Är det lönt att söka hjälp eller ska vi fortsätta leva i en mardröm.
Mvh frustrerad mamma som känner sig totalt misslyckad

Skokartong
2024-02-13 02:28

Hej!

Tack för din fråga. Tyvärr kan vi inte ge råd i enskilda ärenden men det du beskriver låter som en jobbig situation, samtidigt verkar du har gjort mycket för att förbättra situationen för dig och familjen. Precis som du beskriver är det svårt att komma in i bostadsmarknadens speciellt i de stora städer som Malmö och tyvärr försämras chanser betydligt om man har betalningsanmärkningar och ekonomiska svårigheter.

Den trångboddhet du beskriver innebär både stress och konflikter men även svårigheter att sova och ibland psykosomatiska symtom som huvudvärk och ont i magen. Barnen får också svårt att bjuda hem kompisar och trångboddhet kan även påverka barnens skolgång. Med det sagt behöver du ta kontakt med boendemottaget i Malmö för att få svar gällande hjälp och stöd. Boendemottaget når du på tel: 040-347557 telefontid: mån, ons & fre 09:30-10:30 samt 13-14, tis & tors 13-14.

Vi förstår att situationen är frustrerande men utifrån vad du beskriver hoppas vi inte du känner dig “totalt misslyckad” för du kämpar och gör vad du kan för att förbättra situationen!

Vänligen,

Soctanter