Vill flytta till större nu när vår sin flyttat hem.

Vi är en liten familj på 2 vuxna och 1 barn.
Han flyttade hem för 6 månader sen efter att han varit placerad hos en fosterfamilj.
Han är 3 år fyllda och en riktig energiknippe.

När vi flyttade in i lägenheten vi har nu, som är en 2a så bodde han ännu inte hemma, men nu när han bor hemma så känner vi att vi behöver ett till rum som då blir hans. För att han ska kunna få t ex en växasäng osv, för det får absolut inte plats här.

Vi var i kontakt med försörjningsstöd och fick svaret att om vi vill flytta till större och den är dyrare så kommer vi inte att få höjt stöd för boendekostnad utan vi får själva betala det ifrån det vi får.
Alltså t ex om hyran är 500 kr dyrare så behöver vi betala det ifrån pengarna som ska gå till mat, kläder osv.
Jag behöver nog inte säga att det inte går runt så som det är knappt.

Jah googlade då och där stod det att om man har en giltig anledning att flytta så bör man få hjälp med den förhöjda boendekostnaden.

Stämmer det att dom kan neka oss större?
Som sagt, när vi flyttade till denna lägenhet så var vi bara 2 som bodde här, nu är vi 3 st som bor tillsammans men ändå så får vi inte höja våran boendekostnad.
Tycker att det verkar konstigt.

Irriterad mamma
2024-02-10 21:29

Hej!

Vi förstår att ni håller på att växa ut ur er lägenhet. Det är svårt för oss att gå in i enskilda ärenden för att se om ni har rätt till bistånd. Generellt gäller att man ska ha en skälig levnadsnivå, och hur den ser ut bedöms både av riktlinjer och av individuella bedömningar som görs av er biståndshandläggare. Ni gör klokt i att ha en dialog med biståndshandläggaren först innan ni flyttar till en större lägenhet. Vi hoppas att det löser sig för er.

Vänligen,

Soctanterna