Desperat lån?

Hej,

Jag undrar lite hur jag ska lösa min ekonomiska problem. Dessa tider har verkligen satt sina spår på min ekonomi och jag är i desperat i behov av pengar. Problemet är att jag inte har några närstående som kan hjälpa mig ekonomiskt. Eftersom läget just nu är desperat funderar jag på att ta ett akut lån. Har läst på lite om desperata lån här: https://lånfinans.se/desperata-lan/ och inser riskerna med att låna pengar förhastat.

Finns det andra sätt jag kan få ekonomisk hjälp på? Tacksam för snabbt svar!

Fattiglappen
2024-02-05 15:26

Hej!

Din fråga gäller vilka sätt som du kan få ekonomisk hjälp på.

Vi förstår att det är tufft utifrån rådande omständigheter med ekonomin överlag i samhället. Vi kan inte råda dig om du ska ta lån eller ej. Som du skriver, så finns det alltid risker med att ta lån från olika finansinstitut.

Står man utan pengar och inte kan försörja sig så har man rätt att ansöka om ekonomiskt bistånd hos socialtjänsten. Vi kan inte svara på huruvida du kommer att bli beviljad ekonomiskt bistånd eller ej, men du har möjlighet att få din sak prövad. Är man inte nöjd med det beslut som socialtjänsten fattar så kan man alltid överklaga det till Förvaltningsrätten. Det vi kan säga generellt sett är att socialtjänsten oftast inte beviljar pengar till skulder.

I kommunen finns budget- och skuldrådgivare man kan kontakta för att få råd gällande hur man kan göra för att lösa sin ekonomiska situation.

Om du bor i Malmö kan du nå dem på telefonnummer 040-34 58 00.

Du kan även skicka epost på: budgetradgivning@malmo.se

Du kan även komma deras drop in på onsdagar på Fänriksgatan 1 i Malmö.

Vi hoppas din situation löser sig till det bästa!

Vänligen

Soctanterna