Boende

Kan jag få hjälp med att få en bostad från er fastän jag bor med min familj och är snart 25 år. Jag är arbetssökande.

er
2024-02-04 13:14

Hej!

Din fråga gäller om du kan få hjälp med en bostad från socialtjänsten. Vi vet inte i vilken kommun du bor och kan bara svara generellt på din fråga då det kan se olika ut beroende på i vilken kommun man bor.

Det åligger den enskilde att på egen hand försöka ordna med en bostad och generellt sett har socialtjänsten inte tillgång till lägenheter att hyra ut till enskilda. För att kunna bli beviljad bistånd i form av boende genom socialtjänsten så måste det finnas särskilda skäl, vilket du kan få vidare information om från den kommun du är folkbokförd i. Du har givetvis alltid rätt att ansöka hos socialtjänsten där du bor och få din sak prövad. Att man står utan inkomst och bor hemma behöver inte betyda att man har rätt till bistånd i form av boende.

Vi råder dig att söka på egen hand, exempelvis på det kommunala bostadsbolaget, privata hyresvärdar, inneboendekontrakt och andrahandskontrakt. Har du inte ekonomiska medel att bekosta en hyra på egen hand bör du kontakta den del av socialtjänsten som ansvarar för ekonomiskt bistånd.

Vänligen

Soctanterna