Socialens skyldigheter

Hej. Det gjordes en anmälan på mig och Min psykiska hälsa, då det påstods att jag behövde polis hjälp till psyket. (inget om något barn stod i anmälan) av en för mig helt främmande person. Socialen öppnade en utredning På en gång. Trots att jag och min man+ barnens pappa sa att det är felaktigt. Nu har den snart pågått i 4 månader, och vi tycker dom har uppdaterat oss dåligt! Vi har inte fått någon "plan" på hur dom tänkt göra under utredningen, dom har hört av sig kanske 2 ggr. Dom har pratat enskilt med oss 3 vuxna i barnens liv, och sagt att dom ska kontakta skolan. Är det rimligt att ta fyra månader för det?! Ska det inte bedrivas snabbare om möjligt, borde inte vi föräldrar få veta saker på vägen?
Tycker deras information till oss är dålig, och det har dragits ut på tiden, Vi har varit helt samarbetsvilliga.

Jag mår dåligt över anmälans fula uttryck och ord om mig. Och dom har läst upp den för alla(bonusars mamma, mitt ex med umgänge osv) . Jag önskade att dom kunde hållt det lite ytligt och kort. Är det rätt gjort?

Mvh

FG
2024-02-03 10:53

Hej!

Det låter som ni har hamnat i en jobbig situation och har synpunkter på hur socialtjänsten handlägger ert ärende.

Soctanterna kan endast uttala sig generellt och inte gå in i hur specifika ärenden handläggs.

Det stämmer att en utredning ska handläggas skyndsamt och att den får pågå under som mest fyra månader. Utredningstiden kan förlängas om det finns speciella skäl för detta, men det kräver ett särskilt beslut som ni ska informeras om.

Varför er utredning dragit ut på tiden kan vi inte svara på, men vi råder er att prata med handläggaren för att både få svar på de frågor ni har och för att berätta hur ni upplever att det blivit för er.

Hoppas att det löser sig på bästa sätt.

Vänligen,

Soctanterna