Drogtest

Hej, jag är en 17 årig tjej som går på Maria Ungdom på urinprov. Nu är det såhär att jag åt uppvärmt hasch igår, ja ni hörde rätt jag åt en klump hasch, igår. (Rekommenderar ingen att göra det). I alla fall så var den rätt liten och jag blev bara lite påverkad.

Jag hade urinprov idag alltså dagen efter på Maria Ungdom. Först körde dom med sån här snabbsticka där man får svar direkt och då var jag negativ på cannabis. Men jag tycker det är lite konstigt eftersom jag brukade cannabis dagen innan. Dom ska i alla fall skicka in testet på analys/verifiering så det svaret kommer om en vecka ca. Min fråga är då, kommer dom då att kunna se att jag är positiv på cannabis när dom skickar iväg testet? Visst finns det ett gränsvärde för att droger ska kunna synas på drogtest, iaf på snabbstickor? Men liksom om dom skickar iväg testet till labb, kommer dom ändå kunna hitta cannabiset då även fast jag bara åt en liten klump?

Tacksam för svar!

Undrar!
2024-01-31 22:46

Hej!

Tack för din fråga.

Du har helt rätt i att det finns gränsvärden för om ett drogtest kommer att ge positivt utslag eller inte. Var detta gränsvärde ligger för cannabis på just den typ av urinsticka som Maria Ungdom använder kan vi inte svara på.

När drogtestet skickas iväg för analys/verifiering blir mätningen mer noggrann, men om ditt intag av cannabis kommer att utslag eller inte är omöjligt för oss att svara på.

Vi förstår att du undrar vad resultatet kommer att bli, men du får nog avvakta och se när provsvaret kommer.

Vänligen,

Soctanterna