Orolig granne

Hej! Vi har grannar som har 2 små barn. Vad jag förstår bor inte pappan där hela tiden, mamman däremot gör det. I princip varje dag hörs gräl och skrik ovanifrån. Att barn skriker, stojar och gråter är inget jag oroar mig för. Problemet är att mamman skriker i panik regelbundet. Mannen hörs dock knappt, möjligtvis är det bråk mellan dem, men på ljuden är det troligare att mamman har psykisk ohälsa. Hon kan skrikgråta i en timme åt gången, vilket får mig att tro att det är panikångest det handlar om. Jag tror inte att hon blir slagen.

Jag oroar mig framförallt över de två barnen.

Vad kan man göra? Jag är också väldigt orolig att de ska förstå att det är jag som gjort en eventuell anmälan. Vad har man som anmälare för skydd?

Orolig granne
2024-01-22 10:54

Hej

Vad fint att du engagerar dig i hur dina grannar har det.

Beroende på vilken relation man har till sin granne och hur man själv upplever situationen, så kan man alltid börja med att knacka på hos grannen och fråga hur det är med dem, om de behöver någon hjälp etc.

Om vi förstår dig rätt så vill du inte att grannen ska veta att du är orolig och eventuellt gjort en orosanmälan. Som anmälare har man rätt att vara anonym, men det förutsätter att du inte uppger ditt namn eller andra uppgifter som kan härledas till dig när du ringer till socialtjänsten.

Hoppas att detta gav svar på din fråga.

Vänligen,

Soctanterna