Hemtagning

Socialtjänsten har misslyckats med att visa att ett LVU behövs i vårt fall i förvaltningsrätten. Efter tre veckor om de inte överklagat kan jag då göra en Hemtagningsbegäran ? Planen från början var att hon skulle bo hos mig med stöd av hemterapeut och mitt nätverk men det gick inte i praktiken eftersom barnets mamma ansåg att hon skulle bo hos henne vilket soc ansåg olämpligt. Jag har varit öppen med mina svårigheter och har sagt att jag klarar utan problem 4-5 dagar i veckan. Jag har gjort de ändringar soc begärt. Går hos Lvu och tar antidepressiva. Har läst material om hur depression kan påverka barn. Jag är medveten om mitt behov av stöd om jag skulle bli extremt låg och trött osv.

D A
2024-01-21 09:22

Hej!

Vad bra att du tar emot stöd och hjälp för att du ska kunna ge ditt barn de bästa förutsättningarna.

Av din fråga uppfattar vi att förvaltningsrätten avslog socialtjänstens ansökan om LVU. Om detta stämmer är ditt barn placerat enligt Socialtjänstlagen (SoL) och då är denna placering beroende av vårdnadshavarnas samtycke.

Vi råder dig att ta kontakt med socialtjänsten så att ni tillsammans kan hitta en god planering och hållbar placering som är till gagn för ditt barn.

Vänligen

Soctanterna