Lägenhet

Hej.
Jag har varit mammaledig i tre år och separerat från mina barns pappa ( vi bodde aldrig officiellt ihop) och hamnat i en djup jobbig ekonomisk situation. Jag fick säga upp min lägenhet då mina föräldradagar tog slut och min yngste fick börja tidigare på fk ( barnen är snart 3 år och den lille är snart 15 mån). Hyran var jättedyr och jag fick inte ihop det. Flyttade in hos mina föräldrar men blev där utsatt av psykiskt våld och ingen av oss mådde bra och vi alla reagerade på trauma. Soc blev inkopplad av mig då jag gjorde orosanmälan och går till psykolog. Fick hjälp på julafton att åka därifrån snabbt som fan då det var extremt ohållbart med en förälder som är extremt psykiskt sjuk. Hittade en bostad i andra hand nära barnens fk och har börjat jobba nu så kommer få ut lön I januari. Nu undrar jag...denna bostad är bara till mars sen är vi bostadslösa. Jag börjar få lägenheter via bostadssidan sen finns det en sida via Heimstaden där de vad jag förstår lottar ut lägenheter men kollar på din kredit. Min kredit är SKIT pga mitt ex som satt mig i kronofogden (klassiska kvinnofällan) samt att jag inte kunnat betala allt pga f-ledig och många dyra utgifter. Men detta Kommer jag nu kunna betala av rätt snabbt då jag jobbar och har bra lön som sjuksköterska. Får ut min färsta lön nu i januari. Då barnens rättigheter nu blivit lag i Sverige och ingen ska gå.utan tak över huvudet undrar jag om soc från min kommun kan skriva något intyg? då ni är en högre institution till hyresvärden och på något sätt säga att denna person kommer kunna betala hyra (plus jag visar mitt anställningsbevis) och ta in oss som hyresgäster. För de kommer neka mig pga krediten men tycker det blir väldigt orättvist då jag inte kommer ha problem att betala hyra nu.
Extremt jobbig o stressig situation.

Stress mamma
2024-01-12 06:45

Hej!

Vad bra att du har ordnat en bostad för dig och dina barn.

Eftersom du vet att bostaden är tillfällig är det viktigt att du gör allt du kan för att ordna en mer permanent bostad åt er. Du skriver att du har fått lägenhet via en bostadssida och att du söker via Heimstaden. Det är viktigt att du också tar kontakt med andra hyresvärdar samt bostadsförmedlingssidor för att försöka hitta en bostad.

Du undrar om du kan få ett intyg från socialtjänsten som visar att du kan betala hyran. Eftersom du är självförsörjande kan inte socialtjänsten intyga att du kommer att kunna betala din hyra. Vi råder dig att prata med de hyresvärdar som du söker hos så att du kan förklara mer kring er nuvarande situation.

Vi hoppas att ni snart finner en lösning för er bostadssituation.

Vänligen

Soctanterna