Föredetta elev

Hej! jag har en föredetta elev till mig, som är minderårig (13) som skickar nakenbilder och sexuella meddelande till mig. Han försöker även kontakta mig flera gånger i månaden på olika sätt, oftast via mejl, han försöker även ringa och videochatta via olika tjänster. Jag har aldrig svarat på något meddelande och blockerar honom men nya konton dyker upp. Jag är väldigt orolig för vad han kan göra och vad han kan utsätta jämnåriga tjejer då det känns gränslöst att göra såhär mot en vuxen. Hur ska jag gå till väga?

Läraren
2024-01-11 16:09

Hej!

Du beskriver en allvarlig och oroande situation. Det verkar som om du arbetar i skola eller liknande då du beskriver barnet som en före detta elev. Det du beskriver kan innebära att barnet inte mår bra och att hen kan utsätta sig och andra för obehagliga situationer.

Om du har fått meddelanden mm från barnet i den verksamhet som du arbetar och om det är en verksamhet som berör barn och unga har du en anmälningsskyldighet enligt socialtjänstlagens 14 Kap 1 § om du får kännedom eller misstänker att ett barn far illa

Har du fått uppgifterna som privatperson är du inte skyldig att göra en anmälan men bör göra det om du får kännedom om eller misstänker att ett barn far illa, socialtjänstlagen 14 kap 1 c §.

Vårt råd är att du gör en anmälan om oro för barnet i den kommun som barnet bor.

Bra att du uppmärksammar detta.

Vänligen
Soctanterna.