Rädda liv

Min son missbrukar han ska antagligen få vård genom frivården. Men den sociala tjejen bara avbokar under den tiden . Har han fått krampanfall åkt ambulans. Krossat knyckelbenet mm . Han låg i snön i 10 minus grader. Hade inte en kommit förbi och räddat han. Vore han död. Min vuxna dotter gjorde då en lvm an äran på,honom chefen på missbruksenheten vägrade ta emot den. Nu får jag passa honom. Det är inte lätt att göra det med en vuxen son. Får man verkligen göra så. Hon sade även att det inte var fara för hans liv. När är det då fara förens liv undrar jag

Envis
2024-01-10 16:46

Hej!

Du skriver att din son far mycket illa av sitt missbruk och att din dotter gjort en orosanmälan till socialtjänsten som de inte vill ta emot.

Om det inkommer en orosanmälan till socialtjänsten måste socialtjänsten ta emot denna och göra en bedömning. En bedömning kan inledningsvis innebära att en utredning inleds antingen mot eller med den enskildes vilja eller att en utredning inte inleds alls.

Anser ni att socialtjänsten har agerat felaktigt kan ni kontakta Inspektionen för vård och omsorg (IVO) som är socialtjänstens tillsynsmyndighet.

Vänligen

Soctanterna