Mamman bestämmer

Hej
Jag ska försöka hålla detta kort,
Jag har en son som har en 3 årig dotter med sitt x, umgänget med dottern har varit lite flackigt men det är ändå fin relation mellan henne å pappan och mej (farmor). Mamman säger nu att umgänge ska ske hemma hos dottern eftersom det är där hon bor...det har varit umgängesplaner,tider och bestämmelser tidigare nu i snart 2 år men hon verkar aldrig bli nöjd att släppa dottern så pappan och hans sida av familjen får rå om dottern. Ska inte båda föräldrarna se till att umgänge möjliggörs? Som det är nu bromsar hon ju bara. Det är jag som skjutsar vid umgänge så det ska ju passa för mej oxå med jobb och vardag. Kan hon göra så? Funderar på att ta detta vidare för detta känns inte ok!

Virrpanna
2024-01-10 11:30

Hej!

Barn har rätt till båda sina föräldrar, så länge inte någon av föräldrarna är skadliga för barnet då kan det finnas undantag. Det är föräldrarna som har ett gemensamt ansvar att barnet får kontakt med båda föräldrarna, även den förälder som barnet inte bor med.

Ni kan alltid ta kontakt med Familjerätten för att få rådgivning kring er situation. De kan även vara behjälpliga med samarbetssamtal om det är så att både din son och ditt barnbarns mamma vill detta.

Om ditt barnbarn bor i Malmö kan ni kontakta Familjerätten i Malmö på telefonnummer 040-34 52 48. De har telefontid måndag, onsdag, torsdag och fredag kl. 10.00–11.30 samt tisdag kl. 13.00–14.30.

Vi hoppas att du har fått tips på hur du kan gå vidare.

Vänligen

Soctanterna