Ledsamma skrik hos grannen

Hej!

Det är andra kvällen (men senast var några veckor sedan) som jag hör min granne gråta och skrika fram och tillbaka närmare midnatt under några timmars tid. Jag vet att hon bor med en partner, man. Jag tycker inte helt det låter som att han misshandlar henne för jag hör inga dunsar, slag, eller möbler som flyttas och jag hör heller inte mannens röst. Så tänker att hon kanske bara är ledsen. Men det gör mig orolig för det är väldigt smärtsamma skrik. Jag känner inte grannen och har inte sett henne utanför lägenheten sen i somras. Därför vågar jag inte knacka på. Det finns inga barn i hemmet heller. Borde jag göra något? Och i så fall till vem hör jag av mig, eller vad kan jag göra?

Orolig granne
2024-01-08 22:43

Hej!

Vad fint att du bryr dig om när du känner oro över hur någon har det!

Det finns flera möjligheter; dels kan man ställa frågan om man träffar på personen. En andra möjlighet kan vara att kontakta socialtjänsten och anmäla oro. Man kan också kontakta polisen när du hör att kvinnan skriker. Du kan också påtala det för fastighetsägaren. Många fastighetsägare har en störningsjour som man kan kontakta. Se i trappuppgången om det finns telefonnummer till dem.

I Malmö kan du kontakta VINR (våld i nära relationer) och rådgöra med dem. VINR kan du nå månd-fred på tele: 040 346900 kl. 08.00-12.00 samt 13.00-15.00.

I annan kommun kan du vända dig till kommunens/socialtjänstens växel.

Vänligen

Soctanterna