När det inte finns fler vikarier (LSS)

Hejsan
Jag har assistans enligt LSS och då via ett assistansbolag.
Normalt har jag mina två ordinarie och därtill två relativt nya vikarier (som praktiskt taget aldrig behövs).
Men nyss hamnade jag i en för mig helt ny situation som jag nu skulle vilja höra om där finns något system som går in och täcker upp i situationer som detta.
Ska försöka att beskriva det kort.

Var så att min ens ordinarie skulle gå i pension 3 månader utomlands.
Min andra ordinarie var då min enda trygghet i det läget. Men plötsligt ville hon få beviljat semesten 3 veckor under den perioden min andra ordinarie redan var borta. När hon inte direkt fick beviljat så började hon hota om att säga upp sig osv vilket försatte mig i en situation där jag i så fall inte skulle haft någon ordinarie alls utan enbart haft mina två vikarier som då fått gå in på rad vilket då skulle göra att om något hänt någon av dem så hade jag varit helt utan personal som varit hos mig innan.
Och visst har vi assistansbolaget som då kanske kunnat skicka någon.

Men, nu till frågan. OM man hamnar i en situation där det faktiskt inte finns någon vikarie, vad händer då?
Kan hemtjänsten rycka in kanske (jag har trygghetslarm under min assistansfria tid)
Eller finns det någon typ av korttidsboende man kan placeras på eller hur gör man?

Jag gick väldigt snabbt från att tycka mig ha en rätt solid grund med mina 2 vikarier när vi kanske behöver någon 1-2 ggr i kvartalet. Men när saker händer så snabbt blir det svårt.
Det är ju också ett läge där man inte hade haft tiden att rekrytera, för OM det skulle uppstå kan det ju göra det imorgon eller om en vecka.

Tacksam för all hjälp att återfå en känsla av trygghet

Övergiven?
2024-01-08 14:18

Hej!

Bra att du ställer frågan i förutseende syfte, så att du kan få din oro stillad!

Vi är inte experter på LSS. Vi vet dock att de personer som är anslutna till larm, har möjlighet att kontakta larmcentralen dygnet runt, för att få hjälp om olika situationer skulle uppstå. Det finns också korttidsboenden att tillgå.

Vi rekommenderar dig att kontakta din handläggare på LSS, för att få mer exakt information om hur du ska agera och vilka möjligheter som står till buds om den situation du beskriver, skulle uppstå.

Vänligen

Soctanterna