Barn och ekonomi

En nära släkting separerade har separerat från sina två barns moder för ett par år sedan. Mamman till barnen träffade en annan man vars ena barn utförde sexuella handlingar mot min släktings yngsta barn som då var fyra år. Min släkting anmälde och det har varit rättsprocess och det blev då klart att båda barnen ska vara skrivna hos min släkting. Barnen var tidigare skrivna i Svedala där modern bor och nu i Malmö där min släkting bor. Han arbetar som undersköterska på ett boende i Malmö och då mamman till barnen vägrar skriva på att barnen ska gå i förskola och skola i Malmö får han köra och hämta och lämna varje dag. Det yngsta barnet som idag är 6 1/2 år går på kvälls/nattförskola eftersom min släkting jobbar på schema och jobbar flera kvällar i veckan. Bensinkostnaden tär på hans ekonomi och frågan är om han har rätt att ansöka om ekonomiskt bistånd för att få ekonomin att gå ihop.
Mvh Ingeid

Ingeid
2024-01-05 11:05

Hej!

Vi förstår att det är en tuff situation för din släkting samtidigt som det är bra att höra att barnen har en engagerad förälder trots omständigheterna, så tack för din fråga.

Alla medborgare har rätt att vända sig till socialttjänstens försörjningsstöd för att ansöka om ekonomiskt bistånd. När en ansökan lämnats in tittar sedan en handläggare på den för att se om man har rätt till bistånd eller inte. För att få ekonomiskt bistånd finns det vissa krav som behöver vara uppfyllda, handläggare brukar även begära in vissa dokument för att utreda den ekonomiska situationen.

För att göra en ansökan eller ställa mer specifika frågor om bedömningsprocessen innan ansökan görs, tipsar vi er om att ta kontakt med Malmö Stads ekonomimottag. Deras kontaktuppgifter följer nedan,

Email: mottag.ekonomi.asf@malmo.se

Telefon: 040-345969, telefontid: månd, onsd, torsd & fred 9-11 samt 13-14, tisd 13-14.

Förhoppningsvis har du fått lite tips om hur din släkting kan ta sig vidare. Har du ytterligare frågor eller funderingar är du givetvis välkommen åter.

Vänligen

Soctanterna