Berusad ungdom

Hej! Jag har alltid undrat över detta och hoppas jag nu får ett svar!

Polisen ska ju självklart ingripa om de påträffar en/flera berusade ungdomar. De ska ju enligt lag hälla ut alkoholen samt kontakta den unges föräldrar.

Men jag undrar, hur ska polisen kontakta ens föräldrar om man vägrar berätta för dom vad man heter? Är det inte omöjligt för polisen att veta vad ens föräldrar heter, samt nummer osv till ens föräldrar om man som ungdom bara helt enkelt bestämmer sig för att hålla tyst. Varken berätta vad man själv heter eller vad ens föräldrar heter/nummer till föräldrarna. Och när detta sker - vad gör polisen då för att kunna komma i kontakt med den unges föräldrar? Blir det att Socialtjänsten istället kopplas in? Omhändertar polisen ungdomen och kör den till Socialtjänsten?

Tacksam för svar! (:

(:
2023-12-28 18:03

Hej!

Om den unge inte lämnar ut uppgifter till polisen så att de kan kontakta den unges föräldrar, så kommer polisen att kontakta socialtjänsten som kan utreda situationen vidare. Polisen har en skyldighet att anmäla till socialtjänsten om de känner en oro för ett barn. Det väcker en oro när en ungdom är påverkad av alkohol och samtidigt inte vill att föräldrarna ska kontaktas.

Vi hoppas att det besvarade din fråga.

Vänligen

Soctanterna