Mina pengar försvann

Blev utsatt för nätbedragare! Månadens inkomst försvann å kan inte bet en enda räkning å inga matpengar! Har gjort anmälan hos polisen. Går normalt inte på försörjningsstöd el någon ekonomiskt hjälp från soc. Om jag ligger över norm mån/månaderna innan så kan jag få avslag säger dom. Men hur ska jag göra om det blir avslag? Det är ju inte så att jag planerat denna händelse. Jag är sjukpensionär å har även utmätning på lön. Samt att min vuxna son som har Autism fortfarande bor hemma. Hans pengar försvann dom med. Kan man få hjälp på annat sätt om det blir avslag?

Utsatt av nätbedragare
2023-12-28 14:25

Hej!

Du har alltid rätt att ansöka om ekonomiskt bistånd och varje ärende bedöms individuellt. Har du varit i kontakt med banken och ditt försäkringsbolag för att fråga om du kan få någon ersättning därifrån? Vårt råd att du börjar med detta och tar kontakt med hyresvärd och andra där du har räkningar och berättar om din situation för eventuellt få uppskov eller göra upp en betalningsplan.

Hos socialtjänsten finns budget- och skuldrådgivare som kan hjälpa dig att lägga upp en plan så du inte hamnar i en skuldfälla.

Lycka till!

Mvh

Soctanterna