upphissad skithögt = mordförsök

Jag funderar på att anmäla min biologiska pappa till Soc.
I fredags gick ja till hans jobb för att låna en swish till cigg.
Han jobbar på ett lager och var själv kvar.
Han sa innan ja får swishen ska vi göra nåt kul. Så sa han : sätt dig på gaffeln som när du var liten.
(Alltså truckens gaffel). Jag gjorde det.

Sen hissade han upp mig skithögt i luften och gjorde så ja pressades ut på en lagerhylla jättehögt upp. Det gick inte klättra ner. Sen hissa han ner trucken. Stängde av den. Släckte. Låste å gick.
Ja satt från 16.11 tills 16.40 då polisen kom å tog mej för narkotikainnehav samt en sak som en annan person stulit. Sedan körde dom mej till familjehemmet. Min egen biologiska far satte alltså snuten på sin egen dotter ....
Så jag sa massa gånger att DOM (alltså snuten) borde sätta dit min farsa för detta å att det ja hade avskrivs eftersom det e mordförsök att hissa upp nån på en hylla. Men dom svarade inte. Dom bad mej va tyst och sa att det kommer att utredas.
Min vanliga soc är ledig. Familjehemmet var mycket arga på mej ...

Om inte polisen gör nåt kan soc göra nåt? T ex hjälpa mej få skadstånd? Vad som helst.

Ursäkta om det e svårt förstå men jag e skakis fortfarande av detta mordförsök.

I
2023-12-17 17:53

Hej!

Det låter som att du varit med om en dramatisk händelse som påverkat dig mycket. Det finns stöd att få om du är i behov av att prata om händelsen med någon professionell. Du kan vända dig till din handläggare på socialtjänsten för att höra vilket samtalsstöd kommunen kan erbjuda.

Du skriver att polisen uppgett att händelsen, som du beskriver som ett mordförsök, kommer utredas och du får invänta denna utredning. Om ärendet tas upp kommer du tilldelas ett juridiskt ombud som hjälper dig genom rättsprocessen. Socialtjänsten driver inte skadeståndsfrågan.

Vad gäller narkotikainnehav och det stulna föremålet kommer det inte att avskrivas för att du utsatts för ett brott av din pappa utan kommer hanteras separat. Oavsett hur ärendet hanteras juridisk kan det vara en god idé att i någon form prata med din pappa om händelsen för att kunna framföra hur den påverkat dig, om det så är ett enskilt samtal eller med hjälp av någon annan så som din socialsekreterare.

Vänligen

Soctanterna